Колко често трябва да изпращате текстови съобщения на вашите клиенти?

Ако има нещо, което трябва да знаете в общуването, то е кога е достатъчно. 

Кадансът и ритъмът на изпращане на SMS съобщения до вашите клиенти трябва да бъдат добре обмислени и планирани, а не произволни. Ако не го направите, това ще доведе до раздразнени клиенти, които премахват номерата си от вашия списък с контакти за текстов маркетинг .

Не искаме това да се случи на вашата компания. Работите твърде много, за да поддържате растежа на вашата компания устойчив. Искаме да ви помогнем да направите вашата SMS маркетингова стратегия ефективна и продуктивна чрез изпращане на текстови съобщения в подходящо време. 

Какво е текстов маркетинг?

Текстовият маркетинг просто се отнася до използването на текстови съобщения за услуга за кратки съобщения ( SMS за предоставяне на промоционална и транзакционна информация на клиенти и потенциални клиенти. 

Вместо да изпращате маркетинговия материал чрез имейл или пощенската услуга, вие го изпращате директно до приложението за съобщения на клиента .

Красотата на SMS е, че е универсално приет във всички устройства и софтуерни платформи. Следователно, независимо дали вашият клиент използва iPhone, устройство с Android или „тъп телефон“, той ще получи вашите маркетингови съобщения.

Можете да изпратите всяко маркетингово съобщение, което бихте могли да изпратите по пощата, може да изпратите текст който бихте ползвали за реклама във вестник или дори по радиото… Единственото нещо, което се променя, е средата, в която се доставя съобщението, а не самото съобщение. 

Защо да използваме текстов маркетинг?

Има две важни причини, поради които трябва да използвате текстов маркетинг във вашата маркетингова стратегия . Първият и най-важен е, че текстовият маркетинг постига резултати, несравними с други методи. Дори не е близо. 

Отворените цени за маркетингови услуги за текстови съобщения са доста по-напред от другите комуникационни канали , а SMS кампаниите също носят по-добри нива на отваряемост и удовлетвореност на клиентите .

Например, ако изпратите маркетингово съобщение чрез текстово съобщение и имейл , има 134% по-голяма вероятност потребителите да отворят съобщението от колкото имейла, а 86% от фирмите също са забелязали по-голяма ангажираност в своите текстове чрез SMS. Факт е, че изпращането на текстови съобщения значително превъзхожда имейл маркетинга и следователно има много по-висока възвръщаемост на инвестициите (ROI). 

Втората голяма причина да използвате SMS маркетинг подхранва първата причина. В крайна сметка 97% от хората притежават мобилен телефон . Много хора съобщават , че започват да се тревожат , когато оставят телефоните си. 

Тези показатели рисуват много ярка и очевидна картина – клиентите няма да останат без телефоните си дълго, което означава, че вашето маркетингово послание има по-голям шанс да бъде доставено. Освен това клиентите ще отворят съобщението и ще се ангажират с него почти 100 пъти повече, отколкото с имейл. 

Освен това маркетингът с текстови съобщения отваря огромна съкровищница от събиране на данни за клиенти. Тези данни могат по-късно да се използват за адаптиране на маркетингови съобщения към отделни групи клиенти или аудитории, за да се увеличи вероятността от ангажиране и реализация. 

По-малко натрапчиви

SMS маркетингът и бизнес текстовите съобщения са много по-малко натрапчиви от другите маркетингови медии. Текстовите съобщения се получават бързо и видимо на мобилното устройство на клиента и могат лесно да бъдат изтрити или да предприемат взаимодействие с тях. 

За разлика от имейла, клиентите често пишат на телефоните си, много по-често, отколкото да изпращат имейли. Те ще оценят получаването на текст вместо имейл поради удобството му. Поради тази причина мобилният маркетинг може да бъде по-плавна платформа за съобщения за поддръжка на клиенти , информация за нови продукти и други групови съобщения в сравнение с други форми на комуникация , като имейл или обикновена поща.

Колко често трябва да изпращате текстови съобщения на клиентите?

Колко често трябва да изпращате текстови съобщения до клиенти зависи от вида на съобщението , очакваните резултати и типа клиент. Няма правилен или грешен отговор, когато става въпрос за комуникация с клиенти . 

Въпреки това стратегия за текстов маркетинг, която не полага добри усилия за създаване на мисъл и ритъм, често води до загуба на абонати. Ето защо е важно да намерите какво работи за вас, като същевременно го поддържате просто. 

Намерете сладкото място

Започнете, като разберете какво резонира с вашата аудитория. Погледнете маркетинговата си кампания и помислете за целевата аудитория . Какви са демографските данни по възраст и пол на вашата целева аудитория ? Защо тези клиенти са маркирани заедно? Те настоящи клиенти ли са? Дали току-що са закупили продукт? Мина ли известно време, откакто са купили вашия продукт?

Това са всички въпроси, които трябва да зададете, защото те влияят на това какъв ритъм трябва да има вашата маркетингова кампания . Например, не бихте искали да изпратите на клиент, който току-що е закупил продукт, съобщение два дни по-късно, в което да му кажете, че ви липсва…. 

Ако планирате да изпращате ежедневни масови текстови съобщения , вероятно не е добра идея да изпращате често реклами, каращи клиентите да направят покупка. Ежедневните текстове са по-подходящи за общи информационни съобщения. 

Намерете любимата си точка за конкретната кампания и не прекалявайте. Понякога по-малко наистина е повече. 

Не го усложнявайте

Не го усложнявайте. Проектирахме цялата си платформа около тази мъдрост. Изпращането на маркетингови текстови съобщения трябва да бъде лесно и ефективно, както и съобщенията. Не го премисляйте. Поставете се на мястото на клиента. 

Помислете за компания, която ви е лазила по нервите с маркетингови съобщения, а след това помислете за такава, която не го е направила. Каква беше разликата между двете? 

Миксирайте

Страхотна идея е да смесите маркетинговите си послания. Добавете малко забавление между бизнес съобщенията. Например провеждането на състезания или лотарии е чудесен начин да се ангажирате с клиентите, да ги ангажирате с вашата компания и да го направите забавно. 

Друга възможност е да изпращате съвети за готвене/печене или забавен факт веднъж седмично. Възможностите са практически неограничени. 

Не искате вашите клиенти да се дразнят, когато получат известие , че сте им изпратили текстово съобщение . Искате те да бъдат развълнувани да видят какво сте им подготвили днес и да се чудят какво ще измислите по-нататък.

Общият ефект от смесването означава, че вашите клиенти наистина ще имат приятно изживяване с вашите SMS маркетингови кампании . Не само, че вероятно ще продължат да получават текстови съобщения , но може също така да останат лоялни към вашата марка. 

Кога са твърде много текстови съобщения?

Въпреки че нито един дефиниран показател не показва линията на търпимост за твърде много СМС съобщения, трябва да наблюдавате процентите си за включване и отказване, за да видите дали сте на прав път. 

Ако забелязвате рязък спад в клиентската си база въпреки устойчивите или увеличени регистрации, най-вероятно изпращате твърде много текстови съобщения или най-малкото трябва да промените ритъма им.  

Изводът е, че няма твърдо правило за това колко често трябва да изпращате съобщения към клиентите си. Кадансът и ритъмът на вашата компания ще бъдат уникални за вашата фирмена култура, мисия, доставени продукти и услуги. 

Вашите клиенти може да са уникални от тези на другите компании, така че определянето на вашия ритъм ще изисква честен и преднамерен стратегически подход. 

Вие познавате клиентите си и знаете какво ги движи. Едно общоприето правило, което трябва да следвате, е това, с което започнахме – знайте кога е достатъчно. Трябва да сте в състояние да погледнете обективно маркетинговата си стратегия, за да определите дали се доближавате до сферата на „твърде много“. 

Вашият текстов маркетинг трябва да бъде забавен както за вас, така и за клиента. Ако те се забавляват и намират стойност в услугата, вашият ритъм то значи стратегиите са на ниво.

В платформата на BsmsApp.com може да създавате различни групови списъци с контакти, всяко едно изпратено съобщение може да съдържа линк за отказване от получаване на бъдещи съобщения, това ще позволи, ако клиента наистина НЕ иска да му досаждате, да може много лесно да се откаже.

Предварително може да настроите кампаниите си и да зададете дата и час на изпращане – ние ще се погрижим за останалото.

Всяко едно съобщение може да бъде персонализирано, благодарение на нашите “реплейс холдъри”. Изпращането на СМС започващ със “Здравей, Иван …..” ще изглежда така все едно е изпратено само и единственно до него с грижа към конкретния клиент.

Инструмент за борба със СПАМ: може да заменяте думи или изрази в съобщенията автоматизирано, за да се избегне възможносъта от разпознаване на спам, тази функция сме я нарекли spintax

Изпращате ли линкове? Съобщенията стават ли твърде дълги? Имаме вграден инструмент за съкращаване на url адресите в съобщенията.

Създавайте планирани съобщения, повтаряни по график – бонус код за рожден ден на вашата фирма ?- не е необходимо да настройвате това всяка година, задайте текста и изберете период на повтаряемост.

Това са само част от функциите предлагани от BsmsApp – маркетингова СМС платформа, използваща външен или ваш собствен Gataway за изпращане на съобщения. Изпробвайте сега, не губите нищо!