Какво е двупосочен SMS?

Двупосочният SMS позволява на компаниите да общуват по-лично със своите абонати. Повечето SMS маркетинги са еднопосочни, при които компанията говори с клиента, но клиентът не отговаря. В резултат на това двупосочният SMS е чудесен начин да се откроите от конкурентните компании, които използват само еднопосочен SMS.

Какви са предимствата на двупосочните текстови съобщения?

Да се ​​откроите от конкуренцията е само едно предимство на двупосочното изпращане на текстови съобщения; ето някои други предимства, които трябва да имате предвид, когато изграждате своята SMS маркетингова стратегия:

Осигурете по-добро обслужване на клиентите

Използването на двупосочни текстови съобщения ви помага да предоставите на клиентите си по-добро обслужване . С двупосочно изпращане на текстови съобщения клиентите могат лесно да получат отговори на своите въпроси относно вашата марка и продукти или услуги, които не биха могли да получат с еднопосочно изпращане на текстови съобщения.

Например, кажете, че изпращате текстово съобщение за разпродажба и клиент иска да знае дали предлагате безплатна доставка.

С двупосочно изпращане на текстови съобщения те отговарят на първото съобщение, питат за безплатна доставка и получават информацията, от която се нуждаят, за да закупят. Има и опция за стимулиране на покупка. Просто предоставете на клиента купон или отстъпка за безплатна доставка, ако не се предлага по друг начин. Всички отговори, които изпращате като допълнителна информация могат да бъдат автоматизирани, чрез правила и ключови думи, или да бъдат обработване ръчно.

Изградете по-добри взаимоотношения с клиентите

Когато вашите клиенти чувстват, че ги слушате и се грижите за тях, можете да изградите силна връзка с тях. Това е особено важно за марките за електронна търговия, които не са в състояние да изградят взаимоотношения с клиентите си лично.

Например, кажете, че изпращате текстово съобщение за разпродажба, която се провежда, но клиент има въпрос относно вашите опции за оразмеряване, преди да купи. Те могат да отговорят на първото съобщение, да попитат за опциите за оразмеряване и да получат информация за таблицата с размери.

В резултат на това взаимодействие клиентът има по-добро впечатление за вашата компания и е вероятно да пазарува от вас в бъдеще. 

Спечелете повече бизнес

Потребителите са изправени пред безброй възможности, когато търсят да закупят продукт или услуга, и вероятно пазаруват, преди да вземат решение за покупка. Двупосочното изпращане на текстови съобщения помага да спечелите повече бизнес, като докажете мисията и отдадеността на вашата марка към нейните клиенти.

Например, ако клиент избира между вашата марка и друг конкурент, той може да се свърже с двете компании за повече информация, преди да направи покупка.

Двупосочното изпращане на текстови съобщения се счита за най-лесният и удобен метод за комуникация. Бързо предоставяйте на клиентите информацията, от която се нуждаят, за да закупят вашия продукт, а не конкуренти.

Има ли някакви недостатъци на двупосочното изпращане на текстови съобщения?

Основният недостатък на двупосочните текстови съобщения е цената. Двупосочното изпращане на текстови съобщения е по-скъпо, тъй като използва повече кредити за съобщения поради двустранния характер на взаимодействието между компания и клиент.

BsmsApp обаче предлага достъпни планове, като дори може да използвате вашия мобилен номер за изпращане на съобщения. Много от операторите вече предлагат голямо количество СМС-и включени във вашия план, ако и вие разполагате с такива – Използвайте ги!

Какви най-добри практики трябва да следват фирмите при двупосочно изпращане на текстови съобщения?

За да се възползвате напълно от предимствата на двупосочните текстови съобщения, не забравяйте да следвате тези най-добри практики .

Персонализирайте всяко взаимодействие

Текстовите съобщения са интимна, персонализирана форма на комуникация. Възползвайте се от това, като персонализирате взаимодействията.

Уверете се, че винаги използвате името на клиента, когато говорите с него. Също така е добра идея да включите историята на покупките им в разговора, ако те са съществуващ клиент, така че да правите подходящи препоръки.

И накрая, изградете по-лична връзка, като събирате информация за рождени дни, годишнини и т.н. Помогнете им да празнуват с купон или специална оферта.

Поддържайте съобщенията си ясни и кратки

Красотата на изпращането на текстови съобщения е неговата простота. Вие сте ограничени до 160 думи на текст. Важно е да останете в рамките на това ограничение, за да спестите кредити за съобщения и да комуникирате ефективно с клиента.

Клиентите не искат дълъг отговор на прост въпрос. Те искат ясен и кратък отговор. Ограничете съобщенията си до 1-2 изречения в зависимост от естеството на разговора.

Все пак когато ви се наложи, винаги може да изпратите СМС с над 600 символа чрез BsmsAPP.com

Ограничете броя на съобщенията, които изпращате

Въпреки че клиентите предпочитат да комуникират с бизнеса чрез текст, това не означава, че искат да им изпращат съобщения редовно. Изпращането на твърде много текстови съобщения е инвазивно и досадно. Изпращането на твърде малко текстови съобщения е неангажиращо и неискрено.

Изпращайте съобщения на клиентите си веднъж или два пъти седмично. Увеличете честотата на вашите текстове само за вашите най-лоялни и ангажирани клиенти. Можете лесно да групирате тези хора в BSMSAPP , за да им изпратите лесно съобщения.

Изпращайте съобщения само на хора с разрешение

Може би най-важната най-добра практика за двупосочно изпращане на съобщения е да изпращате съобщения само на хора с разрешение. Освен това трябва да работите, за да запазите разрешението, след като сте го получили. Най-добрият начин да задържите клиентите в списъка си за включване е да изпращате подходящи текстови съобщения в точното време и на правилната честота.

Как TCPA и GDPR влияе на двупосочното изпращане на текстови съобщения?

Трябва да разберете как Законът за защита на потребителите на телефонни услуги или TCPA засяга двупосочното изпращане на текстови съобщения, за да сте сигурни, че го правите законно. Създаден през 1991 г., TCPA има за цел да защити поверителността на потребителите и да предотврати тормоз чрез регулиране на телефонните обаждания и текстови съобщения за телемаркетинг.

Като за начало, TCPA изисква потребителите да се включат да получават рекламни материали от компании чрез текстово съобщение. Това означава, че компаниите не могат да изпращат непоискани текстови съобщения до потребителите без тяхното изрично разрешение.

По подобен начин потребителите трябва да имат възможността лесно да се откажат от получаване на рекламни материали от компании. Това става чрез текстово съобщение с думата „СТОП“ на въпросния телефонен номер в повечето случаи. Системата на BsmsAPP автоматично ще премахне абонатния номер от групата за получаване на съобщения. Освен конкретна дума, може да се изпраща и линк за отписване.

И накрая, трябва да помислите за Националния регистър ако във вашата страна има такъв, където потребителите могат да се регистрират, за да избегнат получаването на нежелани и непоискани маркетингови материали от произволни компании.

Ако нарушите TCPA, финансовите санкции варират от $500 до $1500 на изпратено обаждане или текстово съобщение. Тези санкции обаче се прилагат само ако подателят съзнателно е нарушил TCPA.

Заключение

За да започнете с двупосочни текстови съобщения, създайте акаунт в BsmsApp