Черният петък е точно зад ъгъла!

Което означава, че е добър момент да започнете да подготвяте вашите SMS кампании , да помислите за промоциите и отстъпките, които ще стартирате, и да определите как ще ги съобщите на вашите потребители и потенциални клиенти.

Изготвянето на стратегия за Черен петък не е лесна задача, тъй като трябва да вземем предвид много фактори и повече от един канал за комуникация.

Всъщност, за да разберете по-добре важността на Черния петък, вижте тези факти:

Черен петък…

  • Това е четвъртото най-важно маркетингово събитие за годината
  • Представлява 30% от годишните продажби на дребно
  • Провежда се месец преди Коледа, така че е стимул за покупка и следователно увеличава продажбите.

По същия начин с течение на времето Черният петък стана по-важен, особено след нарастващата цифровизация на бизнеса в резултат на пандемията.

Очаква се през 2023 г. това ежегодно събитие да се превърне в едно от най-печелившите за годината за всяка електронна търговия или онлайн магазин.

Поради тази причина в тази публикация ще разгледаме най-добрите практики, които можете да приложите, за да създадете SMS кампания за Черен петък, която има въздействие и значително облагодетелства вашия онлайн бизнес.

Ще започваме ли?

Съответни данни, които трябва да знаете, преди да създадете своята SMS кампания Черен петък

Черният петък започна като събитие, което продължи само един ден.

Но както при всичко, времената се менят и с намерението да разширим тази възможност за увеличаване на продажбите и да се възползваме максимално от търсенето на промоции и отстъпки, тя вече може да продължи и повече.

Което означава, че много от онлайн магазините или фирмите, които се присъединяват към това събитие, започват да стартират своите кампании за отстъпки седмица преди това и продължават да използват повода до Кибер понеделник.

Ето защо е важно да започнете да планирате стратегията си няколко седмици преди събитието. Всъщност предварителните оферти ви позволяват да получите повече продажби и да се откроите от конкуренцията си. Ще играете с предимство.


Кои са най-подходящите данни, които трябва да се вземат предвид?

Благодарение на SaleCycle имаме достъп до много подходящи данни, които могат да ни помогнат да определим как да изпълним нашия план за действие и комуникация за Черния петък.

Всъщност данните, които сме събрали, са извлечени от проучване, което анализира повече от 59 милиона онлайн покупки и 487 милиона сесии в електронната търговия.

Защо трябва да създадете SMS кампания за Черен петък

Ако това не е първата ви SMS кампания, ще знаете много добре защо е важно да обмислите това средство за комуникация за Черния петък.

От друга страна, ако ви е за първи път, ще ви обясним 3-те причини, поради които ви препоръчваме да започнете да планирате SMS маркетингова кампания за Черния петък.

Тези числа ни позволяват да знаем колко ефективно е въздействието на рекламната кампания с текстово съобщение.

  • Средният процент на CTR (брой кликвания върху връзки, добавени към текстови съобщения) CTR на SMS е 19%. При имейл комуникациите CTR достига 4%.
  • Степен на отваряне (среден брой изпратени съобщения за отворени съобщения и тези, прочетени от клиенти)


Според проведени проучвания процентът на отваряне на SMS е 94%.

Много повече сме свикнали да получаваме имейли, отколкото SMS, така че те са склонни да привличат повече внимание от потребителите.

Освен това, бидейки кратки, ясни и директни, те могат бързо да преценят дали се интересуват или не.

  • 42% от купувачите предпочитат да получават SMS : Много от потребителите очакват да получават съобщения за Черен петък чрез SMS.

Всъщност проучване потвърждава, че 42% от купувачите предпочитат да получават SMS пред други комуникации.

Добри практики в SMS кампании за Черен петък

За да изпратите SMS кампания с промоции или отстъпки, ще трябва да вземете предвид няколко фактора, които ще улеснят вашите потребители да взаимодействат с вашия SMS и в крайна сметка да закупят предлагания от вас продукт.

  • ЯСНА И ЕФЕКТИВНА КОМУНИКАЦИЯ

Изпращането на имейл не е същото като изпращането на SMS, главно поради наличното пространство за предаване на вашето съобщение.

SMS-ът има ограничение на знаците, което трябва да вземете предвид, когато пишете рекламен текст, който генерира резултати.

Например, ако изпратите Unicode съобщение (то ви позволява да поставяте ударения, емотикони, символи и т.н.), ще имате на разположение максимум 70 знака за смс.

От друга страна, ако изпратите стандартен SMS (обикновен или традиционен), той ще има капацитет от 160 знака.

След като изяснихме това, препоръчваме следното:

Комуникирайте уверено: Честно, директно и коректно. Това предполага защита и изразяване на вашите желания, като същевременно зачитате мислите и вярванията на другите хора.

Избягвайте технически подробности: Имате малко място, така че е важно SMS-ът, който изпращате, да бъде напълно разбран. За тази цел се препоръчва да използвате прост речник, който е разбираем за вашите потребители. Без технически подробности.

Създайте визуално послание: В допълнение към самия текст препоръчваме да използвате изображения или видеоклипове. Това ще привлече повече вашите потребители и ще подобри взаимодействието с връзката за покупка.

SMS УСПЕХ

Ако наистина искате вашата SMS кампания да има очакваните резултати, създаването на целева (landing) страница на продукта, до която вашата аудитория може да има достъп чрез връзка в текста на вашия SMS, е от ключово значение за повишаване на конверсията.

Какви са предимствата?

Повишени реализации: Ако вашите потенциални клиенти са проявили интерес чрез отваряне на SMS, фактът, че могат да посетят уеб страница с продукта, от който се интересуват, и информацията, която трябва да купят, е по-вероятно да доведе до реализация.

Получаване на показатели, статистика и резултати: Настройте правилно вашите Landing страници, като добавите съответните проследяващи кодове. Получете информация за техните кликвания, местоположение и активност в рамките на лендинга (кое съдържание е показало най-голям интерес).

Създайте призив за действие за директна покупка (CTA):  Можете да добавите бутони за покупка на страницата, така че хората да могат да закупят продукта в промоция. Ще им предложите лесно и бързо пазаруване.

ПЕРСОНАЛИЗИРАН URL

От съществено значение е, че когато добавите връзка за покупка във вашия SMS (с вашата отстъпка или промоция за Черен петък), можете да персонализирате домейна.

Омръзна ни да получаваме измами по имейл, чрез WhatsApp, чрез SMS и чрез всички други средства за комуникация.

Поради тази причина, ако възнамерявате да изпратите линк за отстъпка на вашите потребители, важно е тази връзка да генерира доверие.

За да направят това, те трябва да потвърдят, че вие ​​сте този, който им изпраща това съобщение, така че е важно съкратителят, който използвате, да ви позволява да персонализирате домейна.

В случая на BsmsApp, нашата програма за съкращаване на URL адреси работи колкото да намали, размера или символите в СМС-а, но винаги може да използвате която система решите.

Ако искате да научите повече за това защо е препоръчително да използвате URL съкратител във вашите кампании, вижте тук.

  • ПРОВЕРЕН SMS Ясно е, че вашата SMS кампания няма да е единствената, която вашите потребители ще получат този Черен петък, ето защо два фактора са ключови:
  • Надеждност: Благодарение на Verified SMS, потребителите могат да видят фирмени лога и имена на подателя, както и значка за потвърждение.
  • Подател – подателят на СМС-а може да бъде вашият мобилен телефон – не кратък номер или кратък текст. Това ще му вдъхне много повече доверие!

Всичко това може да помогне на бизнеса да изгради доверие и да предотврати измами като фишинг. В допълнение към генерирането на по-добро потребителско изживяване и разпознаване на марката.

Заключение

Ако искате Вашата SMS кампания да има положително въздействие върху Вашите резултати от продажби и да спомогне за увеличаване на печалбите Ви, Ви каним да вземете предвид всичко, което споменахме по-горе.

Освен това, ако се интересувате от намирането на платформа, която има всичко необходимо за създаване, управление и наблюдение на вашите SMS кампании, свържете се с нас . В BsmsApp ви предлагаме цялостна платформа, която включва всички необходими функции за създаване на ефективни SMS маркетингови стратегии.

Освен това имаме 100% безплатен план.

Ако искате да научите повече…

Изпробвайте нашата платформа безплатно