SMS е част от маркетинговата стратегия на хиляди компании днес и има много предимства пред другите средства за комуникация.

Поради същата причина е важно да научите как да извлечете максимума от съобщенията, които изпращате на клиентите си, без да сте натрапчиви, но да знаете малки „трикове“, които могат да ви помогнат с реализациите и резултатите.

И така, в тази публикация ще говорим за транзакционни и промоционални съобщения, за да можете да разберете разликата и да ги използвате в полза на вашия бизнес, създавайки хибридни SMS .

Хайде да го направим!

Транзакционни срещу промоционални SMS

Транзакционните и промоционалните съобщения са най-често срещаните видове SMS в електронната търговия или дигиталния бизнес.

Ето защо, ако възнамерявате да включите SMS кампании или комуникации във вашата маркетингова стратегия, важно е да познавате концепциите и случаите на използване и на двата вида.

Транзакционен SMS:

Транзакционните SMS са тези комуникации, които имат за цел да предоставят подходяща информация на потребителите относно продукта или услугата, която са закупили, или това, което получават в резултат на действие, което са извършили на уеб страница.

Най-често срещаните транзакционни съобщения са:

  • Кодове за удостоверяване
  • Потвърждение за плащане
  • Възстановяване на парола
  • Проверка на акаунта
  • Проследяване на поръчката
  • Кодове за достъп

Потребителите днес извършват много транзакции с марките, които консумират или използват ежедневно. Предлагаме готово решение за транзакционни СМС за платформата WooCommerce. Информация за проследяващия модул може да намерите тук. За всякакви други известия при нова поръчка, при промяна на статус и други, може да погледнете другия ни модул тук

От друга страна, въпреки честотата на тези транзакции, много компании не отделят достатъчно време за създаване на транзакционни SMS кампании и по този начин задържат и изграждат лоялност у своите клиенти.

Освен това много компании смятат този метод за комуникация по-скоро за задължение, отколкото за възможност. Така че те са склонни да отдават по-голямо значение на промоционалните съобщения.

Резултатът? Инвазивна и небалансирана комуникация.

Ето защо е важно тези комуникации да се прилагат и да се адаптират към нуждите на потребителите, които взаимодействат или извършват транзакции на нашия уебсайт.

Промоционални SMS

Промоционалните SMS имат за цел да рекламират продукти или услуги. Те се стремят да улеснят покупките чрез отстъпки или изключителни оферти. 

Най-често срещаните промоционални съобщения са: 

  • Кодове за отстъпка
  • Пускане на продукти
  • Ограничени оферти
  • Изоставени колички

Несъмнено промоционалните съобщения са най-популярни, тъй като, правейки го добре и с добра стратегия зад него, те могат да ви дадат възможност да увеличите продажбите си и да задържите клиентите си.

Разбира се, важно е да не забравяте транзакционните, защото, въпреки че те нямат същите незабавни резултати или този резултат не е толкова очевиден и количествено измерим, това, което постигате, като балансирате комуникациите си, е да поддържате клиентите си добре информирани и уведомете ги, че ние се адаптираме към това, от което имат нужда по всяко време.

Резултатът? Лоялност, изграждане на доверие и по-близки отношения с клиентите.

Хибридни SMS и защо да ги използвате във вашата маркетингова стратегия за SMS 

След като понятията промоционални и транзакционни SMS са изяснени, ще говорим за хибридни, които несъмнено са възможност за растеж на вашия бизнес.

Хибридният SMS, както показва думата, е смесица между транзакционни и промоционални SMS.

Тяхната основна цел е да информират, запознаят потребителя с релевантна информация за поръчката или продукта, който той наскоро е закупил на нашия уебсайт. Разликата е, че освен информативна, те имат за цел и продажба.

как? Ето няколко примера за хибридни SMS:

„Благодарим ви, че закупихте iPhone 14 Pro. Скоро ще го доставим с куриерска фирма Х. Пратката е изпратена с товарителница ХХХХХ. Ако искате да го защитите, разгледайте нашия защитен калъф Luxury Matte 

„Благодарим ви за вашата поръчка, ще я получите до 10.02.2023 г. Насладете се и на 10% отстъпка за останалите продукти на нашия уебсайт www.bsmsapp.com” 

“Благодарим ви, че ни се доверихте. Вашата поръчка ще пристигне скоро. Междувременно се насладете на 15% отстъпка за останалите ни продукти.“

Какво можем да получим с хибридни SMS?

Към хибридния SMS може да се подходи по различни начини.

От една страна, те може да имат за цел да „възнаградят“ клиентите с код за отстъпка за доверието, което са оказали при придобиването на нашите продукти/услуги. Или може да имат за цел да допълнят покупката, която са направили (както в примера с покупката на iphone 14 pro).

Това, което постигаме с това действие, е да увеличим продажбите по много по-органичен начин, защото клиентът ще възприеме комуникацията като награда, подарък, а не като натрапена реклама.

Това ще създаде увереност, ще се почувствате благодарни и вероятно по-възприемчиви към покупката.

Ние улесняваме процеса на изпращане на SMS с конкурентна платформа

В много случаи възможността за провеждане на ефективни SMS кампании се губи поради липса на платформа, адаптирана към нуждите на онлайн магазина.

Въпреки това, с платформа за SMS маркетинг с всички необходими функционалности, необходими за масово изпращане, можете за миг да изпратите сегментирана кампания, адаптирана към всяка целева аудитория.

В BsmsApp предлагаме една от най-пълните SMS платформи с най-много функции на пазара.

Ние предлагаме допълнителни услуги, които ще улеснят вашето хибридно изпращане на SMS, чрез които ще можете да увеличите реализациите на вашия бизнес и да измерите успеха на всичките си мащабни SMS кампании.

Освен това…

Ако искате да изпробвате нашата платформа безплатно, можете да го направите с нашият БЕЗПЛАТЕН ПЛАН

Регистрирайте се и получите достъп до системата, за да можете да научите подробно за платформата и да направите първата си безплатна кампания.

За достъп до безплатната версия щракнете тук→ БЕЗПЛАТНА ВЕРСИЯ НА BsmsApp . По същия начин ние ви предлагаме персонализирани съвети и безплатна поддръжка.

Безплатният абонаментен план е напълно достатъчен за малък онлайн магазин!

Готови ли сте да се присъедините?