10 предимства на СМС маркетинга

 

Маркетингът с текстови съобщения е с над 98% четаемост (отваряемост) в сравнение с едва 20% отворен и прочетени имейли, при имейл кампаниите


Johannes Gutenberg

SMS маркетингът е метод за популяризиране на продукти или услуги с помощта на текстови съобщения, изпратени до мобилния телефон на клиента. Тези текстови съобщения могат да включват промоционални оферти, отстъпки, информация за продукти и друго съдържание, свързано с маркетинга. SMS маркетингът е икономически ефективен и директен начин за достигане до клиентите, тъй като позволява на предприятията да се насочват към конкретни демографски групи и да изпращат персонализирани съобщения на отделни лица. SMS маркетингът може да се използва и за ангажиране и задържане на клиенти, като се изпращат напомняния, потвърждения за срещи и проучвания за обратна връзка. SMS маркетингът може да бъде интегриран с други маркетингови канали, като например електронна поща и социални медии, за по-всеобхватен подход за достигане до клиентите.

Предимства на СМС съобщенията

  1. Висока честота на отваряне: SMS съобщенията имат висок процент на отваряне, като повечето съобщения се отварят в рамките на няколко минути след получаването им.
  2. Персонализация: SMS съобщенията могат да бъдат персонализирани спрямо получателя, което го кара да се чувства по-ценен и увеличава шансовете за ангажираност.
  3. Директна комуникация: SMS съобщенията са директни, което ви позволява да достигнете до аудиторията си с ясно послание, без да се разсейвате, както се случва с други маркетингови канали.
  4. Разходно ефективни: Маркетингът чрез SMS е сравнително евтин в сравнение с други маркетингови канали, което го прави достъпен за предприятия от всякакъв мащаб.
  5. Целеви: Маркетингът чрез SMS ви позволява да се насочите към конкретни групи клиенти, като например тези, които са се съгласили да получават съобщения или са направили покупка в миналото.
  6. Своевременно: SMS съобщенията могат да се използват за изпращане на чувствителна към времето информация, като например промоции или напомняния, което гарантира, че аудиторията ви ще получи информацията, когато тя е най-подходяща за нея.
  7. Лесни за проследяване: SMS маркетинговите кампании могат лесно да бъдат проследявани, което ви позволява да измервате успеха на кампанията и да правите корекции, ако е необходимо.
  8. Повишена лоялност на клиентите: SMS съобщенията спомагат за изграждането на лоялност на клиентите, като ги информират и ангажират с вашата марка.
  9. По-голям обхват: Маркетингът чрез SMS може да достигне до по-широка аудитория в сравнение с други маркетингови канали, тъй като повечето хора имат мобилен телефон и могат да получават SMS съобщения.
  10. Удобство: SMS маркетингът е удобен както за бизнеса, така и за клиента, тъй като позволява бърза и лесна комуникация, независимо от местоположението.

Какво да правим по-нататък ?

Може да звучи кокетно, но следващата ви стъпка е да ни изпратите текстово съобщение! Да, като вашите потребители, ние също обичаме да изпращаме текстови съобщения. Честно казано, може да изглежда зле, ако доставчикът на SMS текстов маркетинг не разполагаше с текстови съобщения като метод за контакт, така че се надяваме, че сте го забелязали!

Шегата настрана, ако искате да обсъдите вашите възможности допълнително и да зададете трудните, но необходими въпроси, свържете се с нас. Развълнувани сме, че обмисляте да започнете това ново маркетингово приключение и сме още по-развълнувани да бъдем ваш партньор по време на пътуването.